Често повтаряната през годините мантра Открийте вашата вътрешна страст! е лош съвет. До

...
Често повтаряната през годините мантра Открийте вашата вътрешна страст! е лош съвет. До
Коментари Харесай

Учени: Открийте своята скрита страст! е лош съвет

Често повтаряната през годините мантра " Открийте вашата вътрешна страст! " е неприятен съвет. 

До този извод доближават след проучване психолози на Станфордския университет в Съединени американски щати и колежа Yale-NUS в Сингапур (учебна институция, в която сътрудничат Йейлския университет и Университетът на Сингапур). Изследването скоро ще бъде оповестено в журнала Psychological Science и е представено от сп. Quartz онлайн. 

Изводът е, че хората би трябвало доста деликатно да помислят какво поучават близките, казвайки им да търсят и намерят ползите си и пристрастеността си.

Родителите, учителите и чиновниците в фирмите могат да подтикват оптималното във всеки един човек, в случай че го посъветват не просто да открие, а по-скоро да развие същинската си вътрешна пристрастеност. 

" Интересите на хората би трябвало да бъдат развивани, а не просто откривани ", разяснява Пол О`Нийф - водещ психолог на Yale-NUS. " Да споделяме на хората да открият вътрешната си пристрастеност значи, че пристрастеността им е заложена вътре в тях и единствено чака да бъде открита. Да ги съветваме да последват пристрастеността си значи, че тя ще свърши лъвския дял от работата за тях ", продължава той. Което по думите му основава въздържан развой. 

Според него е доста по-правилно хората да бъдат съветвани " да развиват " пристрастеността си, тъй като по този начин те ще последват деен метод, с който ще одобряват предизвикателсвата и ще имат един реален метод на мислене. Това би било доста по-продуктивно и би основало еластичност, спомагателни гледни точки към обстановката, добавени посредством голям брой вътрешни ползи. 

Според Каръл Дуек - психолог на университета " Станфорд ", писала за изгодите от развиването на вътрешния метод на мислене и също работила върху изследването, по-ранни проучвания са посочили, че хората, които се възприемат като разрастващи се и работещи по нещо в напредък, както и които имат вяра във опциите си за развиване, вместо във обстоятелството, че всички имаме някакви вродени наследствени черти, живеят по-щастливо, по-мотивирани са и по-успешни. 

Умствената настройка на растежа постоянно е, че имаме базисни качества, които са неща, които можем да развиваме посредством напъните си. Това показва Дуек в книгата си от 2007 година " Mindset, the New Psychology of Success ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР